یا مهدی ارکنی

ماه دوازدهم آمده اما هنوز دوازدهمین ماه نیامده
  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

ویژگی موضوع

23 شهریور 1398 توسط یا مهدی

موضوع تحقیق به عنوان اصلی ترین جز» تحقیق، بیانگر هدف محقق است و اهمیت آن، نمایانگر میزان همت محقق خواهد بود. همچنین در انتخاب موضوع، باید توجه داشت که هر موضوعی برای هر شخصی و با هر امکاناتی و با هر مکان و موقعیتی قابل بررسی نمی باشد. به طور کلی موضوع تحقیق باید شرایطی داشته باشد. 1- موضوع باید حتی الا مکان در شروع کار محدود و واضح باشد. 2- موضوع باید مورد علا قه باشد و مورد بررسی قرار بگیرد. 3- موضوع باید قابل مطالعه باشد. 4- بهتر است موضوع در زمینه رشته تحصیلی یا کار باشد. 5- لازم است پیش داوری های قبل از انجام عمل تحقیق به دور از تعصبات بی منطق باشد. 6- فرضیه های در نظر گرفته شده باید قابل آزمون باشند. 7- موضوع باید نه زیاد تازه باشد که هیچ منبعی در مورد آن وجود نداشته باشد و نه زیاد قدیمی، منسوخ و بی فایده باشد. به همین دلیل بهتر است انتخاب موضوع با مشورت متخصصین مربوطه صورت گیرد.(کتابخانه دیجیتالی قائمیه اصفهان، مدیریت و روش تحقیق)

 نظر دهید »

دلم هوای حرمت را دارد

07 آبان 1397 توسط یا مهدی

به دریا می زنم؛ دریا ضریح توست؛ غرقم کن

دراین امواج پور شوری که من یک قطره از آنم     

 نظر دهید »

شب قدر

17 خرداد 1397 توسط یا مهدی

شب قدر، فصل نزول انوار رحماني بر بوستان جانهاي روحاني است.
———————————————-
شب قدر، آبستن سپيده فلاح و رستگاري انسانهاي دل سپرده به مهر مهربانترين مهربانان است.
———————————————-
شب قدر، شب حضور روح و ملايك در محضر امام زمان (عج) است.
———————————————-

 نظر دهید »

علل کند خوانی

14 شهریور 1396 توسط یا مهدی

علل کند خوانی:

1- کلمه خوانی :

کلمه خوانی هم سرعت مطالعه را کم می کند و هم میزان درک را پایین می آورد ، اگر کلمه خوانی تبدیل به جمله خوانی یا عبارت خوانی شود نه تنها سرعت بالا می رود بلکه درک نیز بیشتر می شود .

این عقیده که خواندن کلمه کلمه درک را زیاد می کند دقیقا عکس واقعیت است زیرا مغز با معنی کلمات کار دارد و کلمات نیز در جمله نمود دارند ، همین الان که این مطلب را مطالعه می کنید مغز شما با کلمات کاری ندارد بلکه جملات را معنی می کند . اگر قرار با شد مغز روی تک تک کلمات فکر کند :

اولا بعضی از کلمات را درک نمی کند زیرا در جمله معنی دارند .

ثانیا میزان درک پایین می آید .

2- خواندن با صدا بلند (بلند خوانی):

دومین علت کند خوانی ، خواندن با صدا یا بلند خوانی است ، کسی که با صدای بلند می خواند حتی اگر با نهایت سرعت هم بخواند نمی تواند 300- 400 کلمه در دقیقه بیشتر بخواند زیرا سیستم گفتاری ما برای افزایش سرعت محدودیت دارد اما اگر این بلند خواند به صامت خوانی یا چشم خوانی ( با حرکت چشم ) تبدیل شود هم سرعت بالا می رود و هم درک مطلب بیشتر می شود .

عده ای می گویند اگر ما ابتدا بلند بخوانیم بعد با گوشهایمان بشنویم بهتر یاد می گیریم اما این عقیده کاملا اشتباه است . البته بلند خوانی در مرحله مرور که بعدها مراحل صحیح مطالعه به روش تند خوانی را آموزش می دهیم وجود دارد اما در مرحله خواندن باعث لفت سرعت و یادگیری می شود .

3- درون خوانی ( لب خوانی ):

سومین علت کند خوانی درون خوانی یا لب خوانی است . این لب خوانی هم عادت غلطی است و با ید به صامت خوانی یا چشم خوانی تبدیل شود چرا که باعث پایین آمدن درک مطلب و سرعت مطالعه می شود .

4- برگشت غیر ارادی چشم به عقب :

چهارمین علت کند خوانی برگشت غیر ارادی چشم به عقب است . خیلی وقت ها شما مشغول مطالعه مطلبی هستید اما گاهی اوقات چشم به صورت نا خود آگاه بر می گردد و چند کلمه عقب تر را نگاه می کند و این از اختیار و اراده شما خارج است و به صورت نا خود آگاه رخ می دهد . راه چاره این مشکل خط بردن زیرجملات با انگشت یا خط بر است البته این برای اوایل کار است بعدها زمانی که بر اثر تمرین در این ضمینه مهارت یافتید دیگر نیازی به خط بر نیست بلکه همین عمل که الان باعث تند خوانی شما می شود در آن زمان سبب کند خوانیتان می شود .

5- سر گردانی چشم بین خطوط :

پنجمین دلیل کند خوانی سرگردانی چشم بین خطوط است . گاهی اوقات پیش می آید که در حین مطالعه زمانی که مطلبی را می خوانید ، خط مورد نظر را گم می کنید و چشم بین خطوط سرگردان می شود ، یا خط تکراری را می بینید و یا یک خط بالاتر یا یک خط پایین تر را نگاه می کنید و چشم بین خطوط سر گردان می شود یا خط تکراری را می بینید و یا یک خط بالاتر و پایین تر را می بینید برای رفع مشکل گم کردن خط نیز مانند مشکل برگشت غیر ارادی چشم به عقب از حرکت انگشت یا خط بر استفاده می شود با این روش به جز افزایش یادگیری و سرعت تمرکزتان نیز افزایش می یابد .

6- مکث طولانی چشم بر روی کلمات :

ششمین علت کند خوانی مکث طولانی چشم بر روی کلمات است . چشم به طور متوسط یک چهارم ثانیه روی هر کلمه مکث می کند یعنی در هر ثانیه 4 کلمه و در هر دقیقه 240 کلمه ، در حالی که تجربه نشان داده اکثر افراد برای اولین بار که سرعت خواندنشان را اندازگیری می کنند کمتر به 240 کلمه می رسند . علت این امر همان موانعی است که گفته شد : کلمه خوانی - بلند خوانی - لب خوانی - برگشت غیر ارادی چشم به عقب - سرگردانی شچم بین خطوط و مکث طولانی به همین دلایل سرعت معمولا کمتر از 240 کلمه است . این مکث را نمی توان از بین برد اما می توان زمان آن را کوتاه کرد حتی به جایی می رسید که در دقیقه 600-700 کلمه به بالا رسید .

این مشکل را نیز با استفاده از خط بر به راحتی می توان حل کرد . در ابتدا امکان دارد سرعتتان پایین باشد اما اندک اندک سرعتتان افزایش می یابد .

مکث طولانی مدت بر روی چشم بر روی کلمات علاوه بر کاهش سرعت مطالعه باعث خستگی چشم می شود و ادامه مطالعه را به خطر می اندازد . شما خیلی از اوقات تجربه کرده اید که خوابتان نمی آید اما با در دست گرفتن یک کتاب و مطالعه ای اندک خوابتان می گیرد مثل اینکه قرص خواب آور خورده اید یکی از دلایل این امر مکث طولانی روی کلمات و کند خوانی است .

7- محدودیت حوزه دید :

هفتمین علت کند خوانی محدودیت حوزه دید است . به این معنا که در حالت عادی وقتی به یک متن نگاه می کنید چند کلمه را می توانید ببینید و درک کنید اما اگر این محدوده وسیعتر باشد تعداد کلماتی که می توانید ببینید بیشتر است و نتیجه این افزایش حوزه دید ، دیدن و درک کردن کلمات بیشتر و افزایش سرعت مطالعه خواهد بود . این تکنیک افزایش حوزه دید در مطالعه ارزش حیاتی دارد و یکی از ضروریات خواندن و بسیار تاثیر گذار است .

در زمینه افزایش حوزه دید تمریناتی را انجام خواهیم داد تا حوزه دید را افزایش دهیم . در ابتدای کار کلماتی را کنار هم با فاصله کم بنویسد و به آن نگاه کنید بعد کم کم فاصله کلمات را افزایش بدهید تا به مرور و تکرار این تمرین حوزه دیدتان افزایش بیابد به این صورت که چشم به یک نقطه ثابت نگاه می کند و بدون اینکه حرکت کند کلمات سمت چپ و راست آن نقطه را می بینید . این افزایش حوزه دید برای خلبانان بسیار حیاتی است چرا که این خلبان زمانی که هدایت یک هواپیما را بر عهده می گیرد در یک لحظه باید دهها عقربه را ببیند و کنترل کند اگر حوزه دید وسیعتری داشته باشد این کار را به راحتی انجام می دهد . ما هم می خواهیم در مطالعه همین کار را انجام دهیم و این تکنیک را استفاده و به کار گیریم تا نتیجه بهتری از مطالعات بدست بیاوریم . راه برطرف کردن محدودیت حوزه دید انجام تمرینات افزایش حوزه دید است که آنها را مرحله به مرحله کار می کنیم .

همان طور که گفته شد کلمات را با فاصله معمولی نوشته و با نگاه کردن به یک نقطه سعی کنید بخوانید توجه داشته باشید هدف این است که با نگاه کردن به یک کلمه کلمات قبل و بعد آن را ببینید . اندک اندک با افزایش مهارتتان فاصله کلمات را زیاد کرده و به تمرین ادامه دهید در ابتدا امکان دارد چشمتان اذیت شود مثلا درد بگیرد یا از آنها اشک بیاید هیچ اشکالی ندارد امری است طبیعی . می توانید صبح ها که چشم استراحت کرده و خسته نیست این تمرینات را انجام دهید .

در گذشته بچه هایی که تازه به مدرسه می رفتند با انگشتان خود متن را دنبال می کردند اما اولیا به آنها می گفتند که این کار را نکنند و با چشم متن را دنبال کنند . اما متخصصین امروز متوجه شدند نه تنها کار مودکان اشتباه نبوده بلکه امری صحیح برای آغاز مطالعه تا زمان رسیدن به درجه بالای تند خوانی است . پس به جای اشتباه قبل به کودکان بگویید که انگشت را سریعتر حرکت دهند و هر بار سریعتر از قبل حرکت انگشتان را دنبال کنند .

تمرین برای تند خوانی

تمرین ۱ :

در اینجا می خواهیم یک تمرین انجام دهیم تا هماهنگی بین چشم و حرکت دست ایجاد یا بیشتر شود ، یک کتاب یا نوشته را آماده می کنید و در ابتدا ی کار و دفعات اولیه بدون درک و طبق روشی که گفته شد خط می برید ، در ابتدا هدف ما درک کردن مطالب نیست بلکه فقط هماهنگی چشم و دست است به همین دلیل سعی کنید هیچ مطلبی را درک نکنید حتی توصیه می کنیم که کتاب را وارانه بگیرید تا مطالب قابل خواندن و درک کردن نباشد ، البته این برای ابتدای کار است بعدها که مهارت بیشتری پیدا کردید در پی هدف اصلی از خواندن که درک کردن است خواهیم بود .

کتاب یا نوشته را وارانه بردارید و نرم و روان خط ببرید و با چشم حرکت انگشت را دنبال کنید ، انگشت را زیر اولین کلمه از اولین خط یعنی گوشه سمت راست بالای صفحه قرار داده و نرم و روان خط بزدن را آغاز کنید ، سعی کنید از ابتدا با انگشت این کار را انجام دهید فقط در صورتی که حساسیت داشتید یا اذیت شدید از خط بر استفاده کنید در غیر این صورت سعی کنید حتما از انگشت دستتان استفاده کنید به مدت یک دقیقه سریع خط ببرید و فقط عبور کلمات را احساس کنید و وقتی به پایان صفحه رسیدید دوباره از ابتدا شروع کنید و هر بار سریعتر از دفعه قبل خط ببرید .

( فقط چشمها حرکت کند و سر را حرکت ندهید و نرم و روان با یک دست کتاب و با دیگری خط ببرید )

خیلی سریع پرواز کلمات را ببینید ، لازم نیست درک کنید ، بعضی ها حتی وارا نه هم دقت می کنند تا درک کنند اساسا هدف ما از اولین کار در انجام این تمرین این است که فقط ببینید و اصلا درک نکنید به همین دلیل هم گفته شد که کتاب را وارانه بگیرید و این که می گوییم درک نکنید سبب نشود که اصلا دقت نکنید و به جای تمرین و آن نوشته به اطراف نگاه کنید و تنها چیزی که به آن توجه ندارید متن نوشته باشد .

( نه افراط کنید و نه تفریط )

این تمرین را به مقدار زیاد انجام دهید که هماهنگی لازم بین چشم و دست ایجاد شود ، هدف ما از این تمرین ایجاد عبارت خوانی و جمله خوانی همچنین بیداری ضمیر ناخودآگاه مطالعه است و درست است که در این مرحله درکی وجود ندارد اما چشم عادت کرده و عبارت خوانی به صورت ملکه ای برای آن در می آید .

 1 نظر

صهيونيسم مسيحى در آمريكا

21 خرداد 1396 توسط یا مهدی

 

صهيونيسم مسيحى در آمريكا


در قرن بيستم، به ويژه بعد از آن‌كه دولت اسرائيل شكل گرفت و برخى آيات موجود در كتب دينى، با تفسير سياسى مستقيمى كه از آن صورت مى‌گرفت، در واقعيت تجلى يافت و باعث حمايت از اين دولت شد، جريان صهيونيسم مسيحى به ايالات متحده انتقال يافت و صهيونيست‌هاى مسيحى آمريكايى به شكل بى‌نظيرى، رسانه‌هاى گروهى را براى‌انتشار افكار، باورها و روياهايشان به خدمت گرفتند. 
به عنوان نمونه اگر پايان جهان را به شيوه‌اى كه صهيونيست‌هاى مسيحى تصور و تعريف مى‌كنند، بررسى كنيم ؛ مى‌بينيم كه بازتابى از اشغالگرى آمريكا در عراق، واكنش دولت كنونى آمريكا به حوادث 11 سپتامبر 20011 و نيز به راه انداختن جنگى كه به زعم خودشان عليه تروريست در جهان است، در آن ديده مى‌شود. 


پايان جهان به شيوه آمريكايى صهيونيستى، از نظر ظاهرى، با متون برخى از اسفار عهد قديم؛ مانند “حزقيال ” و “دانيال ” و اسفار عهد جديد؛ مانند سفر روياى يوحنا مطابقت دارد و مستند اين انديشه نيز همان متون است. هواداران نظريه پايان جهان به شيوه آمريكايى، صهيونيستى بر اين باورند كه جهان به آن شكلى كه ما مى‌شناسيم، در آستانه پايان يافتن است و بعد از آن يك هزاره جديد شروع مى‌شود كه بشر در آن با صلح، خير و اخوت زندگى مى‌كند و حتى صلح در جامعه حيوانات نيز جريان مى‌يابد. به نظر هواداران اين نظريه، جهان در آستانه نابودى است، نه به خاطر ديوانگى يك ژنرال و يا يك سياست‌مدارى كه جنگ هسته‌اى را به راه مى‌اندازد، بلكه اين امر، خواست الهى است.


بيشتر اصول‌گرايان مسيحى اگر نگوييم همه آن‌ها به “قدرت‌گرايى” ايمان دارند و تسليم آن هستند. از نظر آنان، قدرت‌گرايى تلاشى است براى تفسير تاريخ  روابط خدا با بشر، بر اساس دوره‌هاى مختلف. “اس. اى. سكافيلد” از برجستگان اين انديشه مى‌گويد: “هر قدرتى، دوره‌اى از زمان است كه بشر در آن بر اساس وحى خداوندى مورد آزمايش قرار مى‌گيرد". بيشتر نظريه‌پردازان قدرت‌گرايى بر اين باورند كه هفت قدر، يا دوره زمانى وجود دارد كه حكايت از تحول روابط خداوند با بشر است، به گونه‌اى كه خداوند ميزان اطاعت بشر را مى‌آزمايد. جهان در حال حاضر در دوره ششم؛ يعنى دوره كليسا و نعمت قرار دارد. دوره بعدى، كه در آن حضرت مسيح باز مى‌گردد و حكومت هزار ساله‌اش رإ؛ف‌ف تشكيل مى‌دهد، دوره هفتم است. 
اين مذهب و تفكر مبتنى بر دو فرض است: 
1. جدايى ميان “اسرائيل ” ملت يهود، و ملت برگزيده خداوند بر روى زمين و كليسا، كه ملت برگزيده خدا در آسمان است. 
2. ضرورت تفسير كتاب مقدس به شيوه‌اى حرفى و ظاهرى. 
با اين دو فرض، مى‌توان دو نتيجه زير را گرفت: 
1- زمين ملك ملت يهود است. 
2- پيش‌گويى‌هاى مربوط به بازگشت يهوديان به سرزمين مقدس، براى دومين بار در دو قرن 19 و 20 صورت گرفته است. 
از ديگر اعتقادات مسيحيان صهيونيست،اعتقاد به هفت مرحله يا هفت مشيت الهى است، كه در آخرالزمان به وقوع مى‌پيوندد. اين مراحل عبارتند از: 
1- بازگشت يهوديان به فلسطين؛ 
2- ايجاد دولت يهود؛ 
3- موعظه شدن بنى اسرائيل و ديگر مردم دنيا به وسيله انجيل؛ 
4- حصول مرحله وجد يا سرخوشى؛ يعنى به بهشت رفتن كليه كسانى كه به كليسا ايمان آورده‌اند. 
5- دوره 7 ساله حكومت دجال (آنتى كراست - ضد مسيح) و فلاكت يهوديان و ساير مومنان (به اصطلاح آنان)؛ 
6- وقوع جنگ آرماگدون؛ 
7- شكست لشكريان دجال و حكومت مسيح به پايتختى قدس (اورشليم)، كه در اين دوره يهوديان به مسيح ايمان مى‌آورند؛

منبع

پایگاه حوزه، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، ج 7، ص 55

 نظر دهید »

روحانی و پژوهش

21 خرداد 1396 توسط یا مهدی

 

روحانی و پژوهش

حضرت امام خمینی رحمة الله علیه
مبادا خداى نخواسته اشتغال به مبادى و مقدمات موجب شود كه از غايت اصلى كه ابقا و رشد تحقيقات علوم اسلامى [است]، خصوصاً فقه به طريقه¬ی سلف صالح و بزرگان مشايخ همچون «شيخ الطائفه» و أمثاله و در متأخرين همچون «صاحب جواهر» و شيخ بزرگوار «انصارى» بازدارد.
صحيفه امام، ج‏17، ص316.

 

حضرت امام خمینی رحمة الله علیه
كوشش نمايند كه هر روز بر دقتها و بحث و نظرها و ابتكار و تحقيق¬ها افزوده شود؛ و فقه سنتى كه ارث سلف صالح است و انحراف از آن سست شدن اركان تحقيق و تدقيق است، محفوظ بماند وتحقيقات بر تحقيقات اضافه گردد.
صحيفه امام، ج‏21، ص393.

 

مقام معظم رهبری مدظله العالی
پژوهش و تحقیق در نظام¬های آموزشی دنیا رکن اساسی و مایه بقای آن است و شاخص رشد و یا عقب ماندگی هر مجموعه آموزشی و تحقیقی، به چگونگی و جایگاه پژوهش آن بر می¬گردد، از این رو برای تحول و پیشرفت در حوزه، باید به نظام پژوهشی آن عنایت ویژه بشود.
دیدار با فضلا و نخبگان حوزه علمیه قم،

14/9/74

مقام معظم رهبری مدظله العالی
فضای علمی كشور بايد فضای توليد و ترويج علم و پژوهش و پرورش محقق و عالم باشد كه در اين زمينه هم نخبگان و هم مسئولان وظايفی برعهده دارند.
دیدار نخبگان جوان، 21/11/82.

 نظر دهید »

تحقیق اقیانوس است

21 خرداد 1396 توسط یا مهدی

 

 

تحقیق اقیانوس است

 

پژوهش، بركه نيست! رودخانه نيست! حتي دريا نيست! پژوهش، اقيانوسي پهناور است كه دنيايي اعجاب‌آور و رنگارنگ را در درون خود دارد؛ اقيانوسي كه كرانه‌اش ناپيداست و وسعت نيلي آن، رامشي بي‌نظير را به چشمان تو خيره مي‌كند؛ با اين همه، فقط و فقط كساني مي‌توانند در اقيانوس به خوبي شنا كنند كه پيش‌تر شنا را در بركه، روخانه و دريا به خوبي آموخته باشند!

 

پژوهش، سكه‌اي است با دو رو: يك روي آن، نقد منصفانه است و روي ديگر، دفاع واقع‌بينانه؛ يعني اگر انصاف و واقع بيني را از دست بدهي، ديگر پژوهش نخواهي داشت؛ يعني اگر انصاف و واقع بيني را از دست بدهي نه نقدت نقد است و دفاعت دفاع!

 

پژوهش اتومبيل است! اتومبيلي كه بايد از سلامت موتور آن اطمينان حاصل كني و سپس رو به جاده بياوري. اتومبيلي كه آيينه‌ي آن نقد است. نقد ديگران نسبت به انديشه‌ي تو. اما مراقب باشى به آيينه‌ي اتومبيل بايد بعضي وقت‌ها نگاه كني نه هميشه!

 

پژوهش، شهر است! شهري پس از جلوه‌هاي رنگارنگ و دلچسب! شهري پر از جاذبه و دافعه! شهري پر از خيابان‌هاي بزرگ و كوچه‌ باغ‌هاي صميمي و… فقط مراقب باش! بايد نشاني جايي را كه مي‌خواهي بروي، داشته باشي!

 

پژوهش بيشه است؛ بيشه‌اي كه چشم تا چشم، پر از رمه‌هاي شكار است. برخي در اين بيشه به دنبال شكار آهوان رعنا هستند و برخي به شكار كلاغ، دل خوش مي‌كنند!

 

پژوهشگري كه در آثار خود فقط انبوهه‌اي از اطلاعات را فراروي‌مان مي‌نهند، همانند كسي است كه فقط هيزم را جمع مي‌كند اما توان بر افروختن آن و ايجاد روشنايي را ندارد هر چند كم كاري هم انجام نداده است!

 

پژوهش، انسان بزرگواري است كه هر روز صبح با لباسي نو و تميز و مرتب از خانه خارج مي‌شود و به همه‌ي مردم شهر سلام مي‌كند. برخي جواب سلام او را مي‌دهند و برخي با شتاب از كنارش مي‌گذرند؛ پس مراقب باش تو از آنها باشي كه سلام او را پاسخ مي‌دهي!

 

 

 نظر دهید »

سخنرانی استاد رائفی پور

26 اسفند 1395 توسط یا مهدی

​سخنرانی های استاد رائفی پور:

?نقاط قوت و استراتژیک تشیع

کرج- ۱۳۹۵/۸/۸

?وقتی روند تشییع از ابتدای صدر اسلام را بررسی میکنیم، میبینیم که ماندگاری شیعه چیزی شبیه به معجزست.

?برخی از ادیان در طول تاریخ به فراموشی سپرده شدند و برخی دیگر خود جلوی گسترش خود را گرفتند. مانند یهودیان.

?تشیع از ابتدا ولایت مدار بود و بدعت نپذیرفت. در مطالعه سیره اهل بیت نیز دیده میشود که ائمه بشدت با بدعت‌ها برخورد میکردند.

بطوریکه برای ما تعجب برانگیز است.

?ذات شیعه پویاست و این مطلب تا کنون موجب شده تشییع باقی بماند. برخلاف یهود که دست خدا را بسته میداند «ید الله مغلوله». شیعه هم خدا و هم بنده خدا را آزاد دانسته است.

?از دلایل دیگری پایداری شیعه، داشتن رهبرانی درست و منطبق بر حق بوده که چه در زمان ائمه و چه بعد از ایشان و در غیبت، شیعیان را مورد عنایت قرار داده‌اند.

?التماس دعای فرج

 نظر دهید »
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

یا مهدی ارکنی

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • پژوهشی

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس